Motion and Force MCQs

Motion and Force MCQs

31. When two bodies move toward each other with constant speeds the distance between them decreases at the rate of 6m / sec. If they move in the same direction the distance between them increases at the rate of 4m/sec. Then their speeds are
A. 5m/s, 1m/s
B. 3m/s, 3m/s
C. 6m/s, 1m/s
D. 4m/s, 2m/s

Answer: Option A

32. Distance covered by a freely falling body in 2 seconds will be
A. 4.9 m
B. 19.6 m
C. 39.2 m
D. 44.1 m

Answer: Option B

33. The distance covered by a body in time t starting from rest is
A. at2/2
B. Vt
C. a2t/2
D. at2

Answer: Option A

34. Flight of a rocket in the space is an example of
A. The second law of motion
B. Third law of motion
C. First law of motion
D. Law of gravitation

Answer: Option B

35. The trajectory (or path) of a projectile is
A. Straight line
B. Parabola
C. Hyperbola
D. Circle

Answer: Option B

36. At which angle the range of the projectile is maximum
A. 45°
B. 60°
C. 30°
D. None

Answer: Option A

37. The force bear by a wall on which water strikes normally at a speed of 10m/sec and at a discharge of 0.0001m3/sec is.
A. 1 N
B. 10 N
C. 100 N
D. None

Answer: Option A

38. The time rate of change of momentum is equal to
A. Force
B. Impulse
C. Velocity
D. Both A and C

Answer: Option A

39. The range of the projectile at 30° and 60° are
A. Equal to 45°
B. Equal to 90°
C. Equal to each other
D. None of the above

Answer: Option C

40. Why Ballistic missile fails in some circumstances of precision?
A. Due to their shape
B. Due to air resistance
C. Due to the angle of projection
D. All of these

Answer: Option B

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Motion and Force MCQs