Kingdom Animalia MCQs

51. Polychaeta have
A. Tentacles
B. Palps
C. Eyes
D. All of these

Answer: Option D

52. _______ are believed to have a common origin with annelids.
A. Nematodes
B. Arthropods
C. Molluscs
D. None of these

Answer: Option B

53. Aquatic arthropods respire through
A. Spiracles
B. Gills
C. Book lungs
D. Both B and C

Answer: Option D

54. The main blood vessel of arthropods usually
A. Lies on the dorsal side
B. Lies on the ventral side
C. Lies on the lateral side
D. Is not present

Answer: Option A

55. True metamorphosis is not present in
A. Crustacea
B. Insecta
C. Arachnida
D. Myriapoda

Answer: Option C

56. Second largest phylum of invertebrates is
A. Porifera
B. Arthropoda
C. Mollusca
D. Chordata

Answer: Option C

57. Mantle in molluscs is present over
A. Head
B. Ventral muscular foot
C. Dorsal visceral region
D. All of these

Answer: Option C

58. Circulatory system is open type in all of the following except
A. Arthropoda
B. Gastropoda
C. Pelecypoda
D. Cephalopoda

Answer: Option D

59. Body is globular in
A. Cake urchin
B. Sea Urchin
C. Sea cucumber
D. Brittle star

Answer: Option B

60. Prechordates is another name used for
A. Echinoderms
B. Hemichordates
C. Vertebrates
D. Chordates

Answer: Option B

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Kingdom Animalia MCQs