Kingdom Animalia MCQs

41. Excretory system of Platyhelminthes consists of
A. Nephridia
B. Flame cells
C. Malpighian tubules
D. Nephrons

Answer: Option B

42. Free-living example of Platyhelminthes is
A. Dugesia
B. Fasciola
C. Taenia
D. None of these

Answer: Option A

43. Psedudocoelom is the character of
A. Coelenterates
B. Platyhelminthes
C. Aschelminthes
D. Annelids

Answer: Option C

44. The nervous system of nematodes consists of
A. Ventral nerve cord
B. Dorsal nerve cord
C. Lateral nerve cord
D. All of these

Answer: Option D

45. Which system is present in nematodes?
A. Sac-like digestive system
B. Tube-like digestive system
C. Circulatory system
D. Respiratory system

Answer: Option B

46. Pinworm is common name used for
A. Rhabditis
B. Enterobius vermicularis
C. Ancylostoma duodenale
D. Taenia solium

Answer: Option B

47. Which of the following system is segmentally arranged in annelids?
A. Excretory system
B. Digestive system
C. Circulatory system
D. Nervous system

Answer: Option C

48. Marine example of annelid is
A. Nereis
B. Stylaria
C. Earthworm
D. Leech

Answer: Option A

49. _______ are the first group of invertebrates which have developed a closed circulatory system.
A. Nematodes
B. Annelids
C. Arthropods
D. Molluscs

Answer: Option B

50. The organs of locomotion in annelids are
A. Muscles
B. Hydrostatic skeleton
C. Parapodia
D. Setae

Answer: Option D

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Kingdom Animalia MCQs