Kingdom Animalia MCQs

31. The skeleton of sponges is made up of
A. Calcium
B. Silica
C. Both of these
D. None of these

Answer: Option C

32. Sperms released in water are carried to the mesenchyme in sponges by
A. Amoeboid cell
B. Stipules
C. Spicules
D. Spines

Answer: Option A

33. Gut in pseudocoelomates is made from
A. Ectoderm
B. Mesoderm
C. Endoderm
D. All of these

Answer: Option C

34. In sponges, fertilization takes place in
A. Ectoderm
B. Mesenchyme
C. Endoderm
D. Uterus

Answer: Option B

35. The single main opening of the sponge cavity is
A. Osculum
B. Ostia
C. Spongocoel
D. None of these

Answer: Option A

36. Enteron in coelenterates acts as
A. Digestive cavity
B. Body cavity
C. Transporting cavity
D. all of these

Answer: Option D

37. Which of the following are motile zooids in cnidarians?
A. Polyps
B. Medusae
C. Both of these
D. None of these

Answer: Option B

38. The exoskeleton of coelenterates turrets is made up to
A. Calcium
B. Silica
C. Chitin
D. Both A & B

Answer: Option A

39. All of the following coelenterates show alternation of generation except
A. Hydra
B. Obelia
C. Aurelia
D. None of these

Answer: Option A

40. All of the following are tue for Platyhelminthes except
A. Flatworms
B. Triploblastic
C. Coelomate
D. Bilateral symmetry

Answer: Option C

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Kingdom Animalia MCQs