Kingdom Animalia MCQs

21. In acoelomates, the gut is _____ in origin.
A. Ectodermal
B. Endodermal
C. Mesodermal
D. None of these

Answer: Option B

22. Sperms are _____ in origin.
A. Ectodermal
B. Mesodermal
C. Endodermal
D. None of these

Answer: Option B

23. A sponge of Antarctica which is more than a meter tall is
A. Scolymastra joubini
B. Euplectella
C. Spongilla
D. Leucosolenia

Answer: Option A

24. Venus flower basket is also known as
A. Sycon
B. Euplectella
C. Leucosolenia
D. Spongilla

Answer: Option B

25. Inner layers of the sponges are made up of
A. Pinacocytes
B. Choanoderm
C. Choanocytes
D. Pinacoderm

Answer: Option C

26. Porifera range in size from
A. Few millimeters wide to more than one meter tall
B. Few centimeters wide to more than one meter tall
C. Few decimeters wide to more than one meter tall
D. One meter wide to more than millimeter tall.

Answer: Option A

27. The internal buds are known as
A. Spicules
B. Choanocytes
C. Gemmules
D. None of these

Answer: Option C

28. The sponges in which sperms develop first are included in the category of
A. Peritandrous
B. Pertandrous
C. Protendrous
D. Protandrous

Answer: Option D

29. 80% of the food of sponges consists of
A. Detrital organic particles
B. Zooplankton and small animals
C. Phytoplanktons
D. all of these

Answer: Option A

30. The skeleton of the sponges is in the form of variously shaped needle-like structures called
A. Stipules
B. Spicules
C. Brails
D. Spines

Answer: Option B

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Kingdom Animalia MCQs