Kingdom Animalia MCQs

For your better test preparation and better Biology MCQs preparation, in this section, we are posting Kingdom Animalia MCQs.

Kingdom Animalia MCQs

Kingdom Animalia is also known as Metazoa. All animals are members of the Kingdom Animalia. Kingdom Animalia does not contain prokaryotes (Kingdom Monera, like bacteria, algae) or protists (Kingdom Protista, like unicellular eukaryotic organisms). The Animal Kingdom contains more than 2 million known species.

Kingdom Animalia consists of 7 Phyla which include Porifera, Cnidaria, Platyhelminthes, Annelida, Mollusca, Arthropoda, and Chordata.

Kingdom Animalia MCQs

1. Aschelminthes is also known as
A. Protozoans
B. Eumatazoa
C. Nematodes
D. Protoctist ancestors

Answer: Option C

2. Of the following which one is not included in Protostomes?
A. Arthropods
B. Hemichordates
C. Annelids
D. Molluscs

Answer: Option B

3. All of the following are coelomates except
A. Deuterostomes
B. Proteosomes
C. Hemichordates
D. Aschelminthes

Answer: Option D

4. The name animal is derived from the word.
A. Anima
B. Anemia
C. Aname
D. All of these

Answer: Option A

5. Of the following which one is not the characteristic of Kingdom Animalia.
A. All animals are ingestive heterotrophs
B. All animals are eukaryotes
C. All animals develop from the dissimilar gametes i.e. large sperm and the small egg.
D. It is the largest kingdom.

Answer: Option C

6. The radial symmetry is found in the animals of
A. Protozoa
B. Porifera
C. Cnidaria
D. All of these

Answer: Option C

7. All the animals of the grade radiata are
A. Diploblastic
B. Triploblastic
C. Both
D. Unicellular

Answer: Option A

8. Both radial and bilateral symmetry is found in the phylum
A. Protozoa
B. Porifera
C. Echinodermata
D. None of these

Answer: Option C

9. Coelom that develops from the archenteron as outpouching is
A. Pseudocoelom
B. Enterocoelom
C. Schizocoelom
D. None of these

Answer: Option B

10. The animals in which coelom is formed due to the splitting of mesoderm are known as
A. Pseudocoelous
B. Schizocoelous
C. Enterococcus
D. Amphicoelous

Answer: Option B

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Kingdom Animalia MCQs