Fluid Dynamics MCQs

Fluid Dynamics MCQs

For your better entry test preparation and better Physics MCQs preparation, in this section, we are going to post Fluid Dynamics MCQs.

Fluid Dynamics MCQs

In physics, fluid dynamics is a subdiscipline of fluid mechanics that describes the flow of fluids, liquids and gases. It has several subdisciplines, including aerodynamics (the study of air and other gases in motion) and hydrodynamics (the study of liquids in motion).

Fluid Dynamics MCQs

1. Coefficient of viscosity of honey is greater than
A. Milk
B. Water
C. Charcoal
D. Water

Answer: Option D

2. The dimensions of the coefficient of viscosity are
A. ML-1T-1
B. M2L1T1
C. ML1T-1
D. M2L-1T-1

Answer: Option A

3. Terminal velocity is
A. Uniform
B. Maximum
C. Uniform and maximum
D. Neither uniform nor maximum

Answer: Option C

4. When the body moves with terminal velocity the acceleration in the body become
A. 0
B. Maximum
C. Variable
D. Infinite

Answer: Option A

5. Terminal velocity is given by equation
A. Vt = gr2ρ
B. Vt = 2gr2/9ρ
C. Vt = gr2/9ρ
D. Vt = 9gr2/2ρ

Answer: Option B

6. Terminal velocity of the body is directly proportional to the
A. The radius of the body
B. The diameter of the body
C. Size of the body
D. Square of the diameter of the body

Answer: Option D

7. The flow of ideal fluid is always
A. Turbulent
B. Streamline
C. Irregular
D. Straight line

Answer: Option B

8. The drag force is given by
A. Newtons law
B. Pascals law
C. Gauss law
D. Stokes law

Answer: Option D

9. When fluid is incompressible then
A. The velocity of the fluid is constant
B. The flow of the fluid is the straight line
C. The density of the fluid is constant
D. The volume of the fluid is constant

Answer: Option C

10. Irregular flow of fluid is called
A. Streamline
B. Turbulent
C. Uniform
D. Laminar

Answer: Option B

Click On Below Page Numbers To Go To Next/Previous Page of Fluid Dynamics MCQs